Open vandaag
Voormiddag: 10u tot 17u
Namiddag: 10u tot 17u

Beverestraat 4c

9700 Oudenaarde

Tel. 055 30 28 05

Hifi

Liefde voor muziek

Muziek is emotie verpakt in geluidsgolven. Bij D&M zijn we stuk voor stuk zelf muziekliefhebbers. Met veel plezier helpen we u bij het vinden van de set die bij u past.

Hifi is een vak op zich. Vaak wordt gedacht dat als je een degelijke versterker combineert met degelijke luidsprekers je onmiddellijk kunt genieten. Niets is minder waar. Het maken van de juiste combinaties, het vinden van de ideale combo, dat is waar onze vakkennis floreert.

Voor elk wat wils

Weet je nog dat zalige gevoel toen je jouw eerste hifi-set ooit beluisterde? Er ging een wereld voor je open. Dit was nieuw, dit was anders, dit was fantastisch. Muziek luisteren is sindsdien nooit meer hetzelfde.

Dat gevoel willen wij met iedereen delen. Daarom maken we er een punt van om voor elk wat wils aan te bieden.

Van onze vintage Primaluna lampenversterkers tot de strakke NAD Master Series met ingebouwd touchscreen en kamercorrectie.

Idem voor onze geselecteerde luidsprekers. Van verfijnde houtfineer B&W vloerstaanders, tot onze compacte Dali en Monitor Audio boekenplankspeakers.

Home Cinema

Cinema in jouw living

Wat is er ontspannender dan een film kijken samen met het gezin? Een film kijken met het gezin én een fantastische Homecinema. :)

5.1 of 7.1.4 wat betekent dat allemaal? Hypex modules? Klasse A/B? Klasse G? Dolby Atmos? Subwoofers? Wat zijn dat voor dingen? Wij kunnen het u vertellen.

Door onze passie voor de film hebben we een heel goed idee van hoe een thuis cinema moet klinken. Dat kun je horen in onze eigen CINEMARUIMTE. Marantz, Arcam en Anthem zijn enkele van onze knallers van surroundversterkers.

Projectie of beeld? Ook hier kunnen we u passend advies over geven. Naargelang uw budget en wensen.

Inbouwspeakers of opbouwspeakers, allemaal geen probleem voor D&M. U vraagt, wij draaien.

 

 

Kamercorrectie, wat is dat?

Kamercorrectie is software, ingebouwd in je (surround)versterker die via complexe processen het geluid die uit je luidsprekers komt aanpast. Het is een zeer effectieve methode om de zwakste schakel in je systeem aan te pakken, namelijk de ruimte zelf.

Tegenwoordig zie je meer en meer versterkers met hun eigen kamercorrectie. Marantz heeft bijvoorbeeld zijn Audyssey, Anthem heeft ARC. En daarnaast heb je de koning van kamercorrectie, namelijk Dirac.

Terwijl bij Audyssey de versterker zelf een afregeling doet moet je bij ARC en Dirac goed op de hoogte zijn waarmee je bezig bent.

Om u de beste ervaring te kunnen bieden volgen wij gespecialiseerde opleidingen zodat we uw kamercorrectie professioneel kunnen afregelen.

 

 

Multiroom Audio

Wat is multiroom?

De meeste mensen kunnen niet zonder muziek. Daarom zie je vaak dat in elke leefruimte geluid wordt voorzien. Een nadeel hiervan is dat vaak elke ruimte zijn eigen soort bediening heeft en niet compatibel is met de andere ruimtes.

Hiervoor werd het multiroom concept uitgevonden. Het houdt in dat je in elke kamer een slimme speaker kan plaatsen. De bediening gebeurt via een intuïtieve app op elk apparaat naar keuze.

Zo kun je in elke plaats apart muziek afspelen of bepaalde ruimtes synchroon laten spelen. Bovendien laat de technologie toe om je favoriete nummers te streamen met de streamingsdienst die jij verkiest. Denk maar aan Spotify, Tidal, Tunein (internetradio) en nog vele andere digitale diensten.

Bluesound of Sonos?

Multiroom bestaat ondertussen iets meer dan 10 jaar. Daardoor zijn er heel wat verschillende systemen die hun nut al hebben bewezen. We zetten even kort de voornaamste op een rijtje:

- Bluesound

Deze multiroom familie is erg uitgebreid en heeft mooie oplossingen voor hele uiteenlopende situaties. Bovendien is Bluesound afkomstig van NAD, dus met HIFI roots. Klank is dus  topprioriteit bij Bluesound

- Sonos

Deze multiroom line-up is gekend omdat ze één van de eerste systemen op de markt waren. Ze leveren veel geluid voor relatief weinig geld. De appbediening behoort tot de beste op de markt.

Audio Accessoires

Snake Oil

Dat is de spottende term die wordt gebruikt voor hifi accessoires zoals gepatenteerde kabels, massieve dempende voeten, filters en power conditioners.

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen in een grote aanbod wat nu echt werkt en wat niet.

Bij D&M verkopen we enkel accessoires die we zelf hebben uitgetest en goedgekeurd, aangeleverd door onze trouwe leveranciers met jarenlange know-how. Zo maken wij het verschil.

Durf jij het proberen? Boek een vrijblijvende demo om de verschillen zelf te ontdekken!

Vinyl, LP's en platenspelers

Platenspeler en klaar?

Het is al weer enkele jaren dat de vinyl plaat populairder is dan ooit. En geef toe, wat wekt er meer nostalgie op dan je favoriete 70s nummer die met plofjes en kraakjes uit je speakers knalt?

De vraag is natuurlijk, kan je zomaar een platenspeler kopen en beginnen luisteren?

Nee, het ligt iets complexer dan dat. Het eerste dat je moet weten is dat de muziek die op een LP staat 'vervormd' is. Deze vervorming gebeurt via de RIAA methode. Dankzij deze methode kunnen ze muziek omzetten in de groeven van een plaat.

Het spreekt voor zich dat als je dus naar een plaat wil luisteren deze 'vervormde muziek' terug moet worden omgevormd. Daarvoor heb je een 'Phono voorversterker' nodig. In sommige draaitafels is dit ingebouwd, andere hebben dit niet. In het laatste geval heb je een versterker nodig met een 'PHONO' ingang.

Denk dus goed na over wat je precies zoekt en laat je adviseren door mensen met vakkennis. Laat je niet verleiden door zogenaamde goedkope draaitafels. Deze kunnen zelfs je kostbare platen kapot spelen!

 

 

Goedkoop, duur, duurder, duurst? Wat is het verschil?

Je hebt platenspelers van 100 euro en je hebt er van 4000 euro. Zit er nu werkelijk zo'n verschil op of is het allemaal marketing?

Om daar het antwoord op te vinden, is het belangrijk om te weten hoe een platenspeler werkt. Eigenlijk is een draaitafel een 'mechanische muziekspeler'. Een naald, gemaakt van kristal, diamant of andere materialen volgt de groeven in de plaat. Deze groeven zorgen ervoor dat de naald op een bepaalde manier gaat trillen. Deze trilling op zijn beurt wordt omgezet in een elektrisch signaal dat door een versterker klaar wordt gemaakt voor je luidsprekers.

Het kernwoord hier is trilling. Dit betekent dus dat elke ongewenste trilling je geluid rechtstreeks kan beïnvloeden!

En dat is het verschil met duurdere platenspelers. Deze zijn steviger gemaakt, hebben soms extra vering/demping, gebruiken een 'tone-arm' van oa carbon en hebben speciale naalden die elk detail uit je plaat kunnen halen.

Bij D&M hebben we alle soorten platenspelers, voor ieders budget. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Hifi specials

Primaluna - De buizenversterker

Lampenversterkers? Maken ze dat nog? Ja hoor, zelfs meer en meer. Mensen die ervaring hebben met dit soort versterkers weten dat ze heel aantrekkelijk klinken. Sommigen zweren er zelfs bij.

Primaluna is niet zomaar één uit de reeks maar een award-winning merk die bekendstaat om hun sterke prijs-kwaliteit verhouding.

Dit komt onder andere door hun Auto-adaptive bias, grote uitgangstransformatoren en triode/pentode wisselcircuit.

Allemaal chinees? Geen probleem, we nodigen je uit om eens een echte Primaluna te komen beluisteren. Geluid zegt namelijk meer dan duizend woorden...

Dali Epicon - Episch geluid

De Deense audio fabrikant is overal gekend. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Ze bieden voor elk budget wat wils en hebben daardoor het hart van heel wat muziekliefhebbers veroverd.

De Epicon-serie is één van hun topproducten. Een ongelofelijke afwerking gecombineerd met geluid dat indruk maakt, dat is de serie in een notendop.

In onze showroom staan de Epicon 6 luidsprekers klaar om je dat speciale live-gevoel te bezorgen.